Известие

Collapse
No announcement yet.

мнение за Alfa 156 2.0

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• мнение за Alfa 156 2.0

Zdraveite....parvo sajelqvam ,4e pi6a na latinica , no mi e precakan BG skripta. Sled dalgo dvoumene mejdu dvata modela 156 i 166 nai-nakraq re6ih , da si kupq 156 2.0.
    Haresal sam si edna s Full ekstri i koja i dori e s fabri4en gazov injekcion. Kolata v ob6ti linii e perfektna , hodova 4ast , dvigatel , kupe. Interesuvame dvigatelq dali izdarja golemi natovarvaniq i kakvi sa nai-4estite "bolesti" po motora , poneje malko mi e "teji4ak" kraka i 4esto se uzku6avam da nastapvam zdravo gazta. Ne razvivam golemi skorosti , a prosto obi4am da use6tam kak kolata uskorqva. Interesuvame kak stoqt ne6tata otnosno oka4vaneto. 4esto li 6te mi se nalaga da smenqm , nosa4i amortisiori i t.n. ?
    Iskam da znam kakvi sa va6ite vpe4atleniq za avtomobila kato cqlo.Moje da spodelite i mnenieto vi za dizeloviq agregat. Su6to priemam oferti ako slu4aino nqkoi prodava dobre poddyrjan ekzemplqr na dobra cena s gaz-injekcion i kojen salon zadaljitelno.

Eto vi link s avtomobila kum koito sam se orientiral

http://www.cars.bg/u156213

Eto i link s druga 156-ca koqto 6te ogledam v nai-skoro vreme http://www.cars.bg/u447434

p.p Blagodarq prevaritelno! :P

мога да кажа за първата се продаваше от достааа много време
    Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
    Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

Така , ще обобщя. Окачването е капризно на всичките 156-ци. Двигателя 2,0 Тс и въобще бензиновите Туин Спарк са доста капризни , тъй , че ако си с тежък крак , ще трябва да си и с дълбок джоб за поддръжка. Окачването на всички алфи се лекува разбира се - при колегата Ферарист с полиуретанови тампони. Двигателя си иска своето - в началото е вероятно и вариатора да е тръгнал ако не е сменян така че + 350 лв. грубо само за него. Тс 16В имат проблеми и с биелните лагери , тъй че с тежък десен крак трябва да имаш напредвид и тях. Моят съвет е ако искаш вървеж - 2,4 ЖТД с Чип и ще си по доволен. Иначе аз лично съм си фен на бензина , но това е въпрос на лична преценка. Относно пътдръжката си приготви още 1000лв. освен тези за колата. Задължително инспекция в сервиз - масло , филтри , ремъци , окачване , диагностика преди да я вземеш. Пак казвам - дизеловия агрегат е по здрав определено , но внимавай с турбините при избора на кола и общото състояние. Слаби места на дизелите са турбините , маховик и съединител. За сметка на това обаче ако попаднеш на читава - нисък разход с чип и вървеж.
      Last edited by viktorivanov; d.m.y г., 23:57.
      Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
      Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

.

Samiq zvuk ot benzinoviq dvigatel me kara da iztrapvam ot kef. Az v momenta karam 145 Boxer 1.6
        Nasladata ot uskorenieto i zvuka e strahotna. Nz dali si 4uval kak reve Boxera. Da ne kaja golqma duma no izleze unikalno zdrava kola. Tormozil sam q na max i za 2 godini edinstveno sam smenil nosa4i koito o6te v na4aloto gi smenqh poneje bqha dali fira i predna lqva glavina poneje bqha zminali rezbite za boltovete. V momenta ima samo 1 leko trakane ili po to4no zvuka e zvanliv kato ot kambanka i se 4uva samo ako karam po paveta. 48 000 sam i navartql i do sega samo masla,remaci,rolki i vednuj sve6ti i kabeli.
        Sega oba4e iskam ne6to po mo6tno i s pove4e luks i glezotiiki. Edinstvenata kola koqto sam imal e tazi alfa i iskam zadaljitelno novata mi pak da e alfa. Ne iskam da 4uvam za druga marka osven ALFA. V semeistvoto mi vsi4ki karat "Polo" Imame gi 3.
        E absolutni karuci sa v sravnenie moq zvqr

Comment

Другата ми кола която карам и е за в града е Поло 6н1 1,0 АЕР и си е каруца , но като за придвижване става..

Comment

Колега имах 2.0 Selespped и добре, че се отървах.Вярно гъзарийка си беше но ми изяждаше парите.В града 14-15 харчеше, а извън града 10 бензин на мен също ми е тежък крака и доста я натисках и си лапаше кочината.Размених я за 2.4 JTD пак 156 и се родих.Нисък разход много добър динамичен двигател хубав вървеж абе общо взето това е според мен моторът за тази кола.Иначе като проблеми 2.0 имах сериозен проблем с дроселовата клапа и се наложи нова свещите са скъпи към 220 лв, а дизелака сега му сменям маховик и слагам 6 степенна кутия но иначе да чукам на дърво не съм имал до сега сериозни проблеми..
            Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

Kom6iqta mi ima 156 1.9 dizelka. Predi nqkolko dena q probvah i da vi kaja prili4no si varvi, dosta e barza , no nqkak si zvuka ot dvigatelq ne mi dopada.
              Ne use6tam sportniq duh na dizelovite koli , no se zamilqm i varhu varianta da si kupq 2.4
              Dokolkoto znam dizelite na Alfite izdarjat na seriozni natovarvaniq

Comment

Първоначално публикувано от kinkoto Покажи съобщение
                Kom6iqta mi ima 156 1.9 dizelka. Predi nqkolko dena q probvah i da vi kaja prili4no si varvi, dosta e barza , no nqkak si zvuka ot dvigatelq ne mi dopada.
                Ne use6tam sportniq duh na dizelovite koli , no se zamilqm i varhu varianta da si kupq 2.4
                Dokolkoto znam dizelite na Alfite izdarjat na seriozni natovarvaniq
                Аз пък до колкото разбирам и ТС ако е читав издържа и то много...........
                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Звукът от мотора на 1.9 (4 цил) и 2.4 (5 цил) няма нищо общо.5-ка се режи много готино звучно и динамично.
                  Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

Колега, да не се засегнеш, но думите "сега сменям маховик" и "нямам проблеми" нещо не се връзват.
                    Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
                      Колега, да не се засегнеш, но думите "сега сменям маховик" и "нямам проблеми" нещо не се връзват.
                      Е ма то веднъж ги даваш тия 1500 лв (ша са обеса)
                      AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Така я купих колата и знаех че го има тоя проблем.Иначе нов е 600лв с отстъпка а аз си го взех за 200 в перфектно състояние втора употреба.

Comment

Радвам се. Предполагам си смъкнал от цената. За разхода съм съгласен. Макар, че със спокойно каране градско-12, на дълъг път- 7,5/100. Двигателят иначе, ако се обслужва редовно с хубави консумативи си много здрав.
                          Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Здравейте колеги.Може ли някой да ми даде простичко обяснение, защо моята толкова обичана алфичка ми досажда толкова много. Проблемьт ми е следния: на 5-та предавка със 3000 об/с ми държи точно 100 км/ч. Ако някой имащ 156 2-0 ТС да ми обясни или да ми подскаже каде точно е проблема. На мен лично ми се виждат много оборотите, а и ми се струва, че нещо не е наред. Притежавам тази алфичка от има няма 4 месеца, а досега ми е стъпила на цената на А8 3.7 куатро
                            П.С съвместима ли е 6 степенна скоросна кутия на местото на моята 5 !!!!! или има ли начин оборотите да се свалят.... питам защото се наслух на какво ли не.......
                            по между другото дебитомера знам, че не ми е вред, но невярвам да е от това...

Comment

Първоначално публикувано от avendator Покажи съобщение
                              Здравейте колеги.Може ли някой да ми даде простичко обяснение, защо моята толкова обичана алфичка ми досажда толкова много. Проблемьт ми е следния: на 5-та предавка със 3000 об/с ми държи точно 100 км/ч. Ако някой имащ 156 2-0 ТС да ми обясни или да ми подскаже каде точно е проблема. На мен лично ми се виждат много оборотите, а и ми се струва, че нещо не е наред. Притежавам тази алфичка от има няма 4 месеца, а досега ми е стъпила на цената на А8 3.7 куатро
                              П.С съвместима ли е 6 степенна скоросна кутия на местото на моята 5 !!!!! или има ли начин оборотите да се свалят.... питам защото се наслух на какво ли не.......
                              по между другото дебитомера знам, че не ми е вред, но невярвам да е от това...
                              Колега , това се дължи на предавателното ти отношение във скоростната кутия и няма нищо общо със дебитомера Просто алфата е с по-къса пета скорост. Ако не се лъжа някои хора си слагат пета предавка от дизелови Алфи. Трудно можеш да присадиш 6 степенна скоросна кутия. Карай си колата и си свиркай ;]

Comment

Working...
                              X